Locatie

Ontdek Luxemburg

Ontdek de kosmopolitische hoofdstad Luxemburg, met haar UNESCO-werelderfgoedmonumenten en de talrijke musea en pleinen! Prachtige kastelen, groene natuur en de indrukwekkende architectuur van de oude stad zorgen ervoor dat deze provincie u veel te bieden heeft op slechts enkele kilometers van ons hotel.

Aanraders

  • Bekende buurten: Luxemburg-stad, Clausen, de Grund
  • Cultuur: Groothertogelijk paleis, Abdij van Neumünster, Kazematten van Bock
  • Winkelen in Luxemburg - stad

De Philharmonie

De Philharmonie Luxembourg is een concertzaal op het Kirchberg-plateau in de stad Luxemburg. De concertzaal is geopend in 2005 en huisvest meer dan 400 uitvoeringen per jaar. Het is een van de meest toonaangevende concertzalen in Europa.

Bekijk de agenda van De Philharmonie hier.

Het Grand Theatre van Luxemburg

Het Grand Theatre van Luxemburg is geopend in 1964 als het Théâtre Municipal de la Ville de Luxembourg. Het is de belangrijkste locatie van de stad voor drama, opera en ballet. Het theater is ideaal gelegen in Kirchberg. De agenda van het Grand Theatre van Luxemburg vindt u hier.

De Vallei van de Zeven Kastelen

Deze nationale wandelroute voert u door het idyllische Eischtal, ook wel de Vallei van de Zeven Kastelen. Tussen weilanden en bossen domineren de majestueuze kastelen, ruïnes en kastelen. Sommigen zijn zorgvuldig gerestaureerd en toegankelijk voor bezoekers. U treedt hier in de voetsporen van het verleden op rustige wegen.

De Vallei van de Zeven Kastelen brengt in 24 kilometer de kastelen Mersch, Schoenfels, Hollenfels, de twee kastelen van Ansembourg, die van Septfontaines en die van Koerich samen.

Praktische informatie over de Vallei van de Zeven Kastelen vindt u hier.

Mijntrein Minièresbunn - Fond de Gras

De Minièresbunn, een smalspoor, verbindt de Fond-de-Gras met Lasauvage via een ijzerertsmijn van 1,4 kilometer. Het is mogelijk om een korte rondleiding door de mijn te krijgen.

Praktische informatie over de Minièresbunn vindt u hier.