Familie-uitjes in Luxemburg

Luxemburg is een erg kindvriendelijke regio met veel activiteiten en uitjes die gericht zijn op kinderen. Wat voor weer het ook is, zowel binnen als buiten is er van alles te doen in deze regio voor kinderen van elke leeftijd en voor de hele familie.

Ontdek de speeltuinen en recreatiemogelijkheden van het Groothertogdom Luxemburg, net als het grote aantal avonturenparken en klimparken. Voor iedereen die houdt van afwisseling, spel en dieren, is Parc Merveilleux in Bettembourg een must. Dierenpark Gaalgebierg, vlakbij de grote speeltuin en het mooie gemeentelijke park in Esch-sur-Alzette, zijn eveneens een leuke bestemming voor een uitstapje. Dat geldt ook voor de oude mijnen in het zuiden van het land en de ondergrondse kazematten in de hoofdstad - hier is voor jong en oud heel wat te ontdekken!

Zoekt u liever de spanning en hoogte op? Neem de stoeltjeslift in Vianden, perfect te combineren met een bezoek aan het kasteel van Vianden. Luxemburg heeft tal van kastelen die u kunt bezoeken, welke allerlei activiteiten en evenementen aanbieden speciaal voor kinderen. Dat geldt ook voor de meeste musea.

Een ander leuk idee voor een familie-uitje is een bezoek aan het interactieve Vitarium in Roost. Een magische wereld waar u van alles te weten komt over melk- en zuivelproducten. En voor een reis terug in de tijd kunt u terecht bij het ‘A Robbesscheier’ Tourist Centre. Hier ontdekt u levensecht hoe mensen in vroeger leefden. Kortom, in Luxemburg beleeft u overal spannende avonturen!