Onze ecologische toewijding

Bij Van der Valk Luxembourg-Arlon staat duurzame ontwikkeling centraal. Daarom stellen we elk jaar voorwaarden op die worden aangepast aan uw behoeften en die van onze planeet.

Onze voorwaarden voor een duurzaam beheer:

  • Sinds 2020 hebben we 1000 struik- en boomzaailingen rondom het hotel geplant om de CO2-opname te verbeteren; Koolstofopslag door planten is een van de meest effectieve manieren om de opwarming van de aarde tegen te gaan
  • Kamersleutelkaarten zijn nu van hout, dat is ecologischer en duurzamer. Vroeger hadden we plastic kaarten, maar vanwege de ecologische en duurzame ontwikkeling hebben we nu houten kaarten.
  • Onze schoonmaakproducten en zepen zijn ecologisch en goed voor het milieu. Ze zijn gecertificeerd 100% ECO en 100% bio. Deze producten bevatten geen slechte en allergene stoffen, waardoor het milieu en de gezondheid van alle mensen behouden blijven.
  • De producten van Room zijn in groot formaat en worden opgeladen, hierdoor kunnen flessen en producten worden verspild, waardoor we onze impact op het milieu beperken.
  • Restaurant- en lobbytapijt is vervangen door duurzaam tapijt van mais en gerecyclede materialen. Tapijten van gerecyclede materialen beantwoorden aan de ISO 14040 & ISO 14044-normen, ze zijn zachter en minder aantrekkelijk voor huisstofmijt en bacteriën.
  • Fietsen staan ​​ter beschikking van klanten en ook oplaadpunten voor elektrische voertuigen van Tesla.

Bovendien sensibiliseren we onze medewerkers voor ecologische praktijken en nemen we de sortering van voedsel- en niet-voedselafval ter harte. We zetten ons ertoe om ons afval te verminderen om de impact op het klimaat, water en grond te beperken.

De natuur is kostbaar, daarom zullen wij onszelf blijven verbeteren en altijd nieuwe ecologische en duurzame oplossingen onderzoeken om aan de behoeften van onze toekomstige generaties te voldoen en deze te beschermen.